De gezonde schoolweek 2022

Eindelijk na 2 jaar konden we weer eens een gezonde schoolweek organiseren.

Sommige klassen zijn lekker de “one day mile” gaan wandelen tijdens de les goed voor de ontspanning en creatieve vermogens. Er is een Kahoot verstuurd rondom gezonde voeding, heb je die nog niet gedaan kan dat natuurlijk ook in een gewone week. Op de borden in de pauzeruimtes kon je bekijken hoeveel minuten je moet wandelen als je een b.v. een  blikje Fernades drinkt om de calorieën te verbranden.

Alle eerste en tweede klassen hebben een (gerecycled) bidon gekregen die ze zelf mochten versieren of in ieder geval hun naam erop schrijven. Deze bidon komt dan weer van pas bij de sponsorloop van de tweede klassen.

Er was groente, fruit en heerlijke gezonde wraps in de pauzes en de gymlessen waren ook anders dan normaal. Maandag en dinsdag een trefbal/voetbal toernooi met of tegen de andere klas. Op donderdag en vrijdag leuke en soms bijzondere workshops waaruit de leerlingen mochten kiezen zoals schermen, freerun, jumprope, skaten, dans etc.

In de pauzes werd er heel veel getafeltennist binnen en buiten en er zijn misschien wel lessen gemist omdat het potje afgemaakt moest worden. Het weer was voor het buiten sporten de eerste dagen niet echt best maar gelukkig ging de zon schijnen de laatste dagen.

Al met al weer voor herhaling vatbaar volgend jaar!

Namens de vakgroep LO

september 29, 2022