Leerlingen van OSB trainen mee met ervaren Taiki Kenpo beoefenaars

Taiki Kenpo is een interne martial arts dat ontwikkeld is in Japan door Master Sawai en naar Europa is gebracht door Sensei Jan Kallenbach. Sawai is de leraar geweest van Sensei Kallenbach. Bij Taiki wordt er met minimale inspanning en efficiënt verdedigd en/of aangevallen. Hierbij wordt ook de ki toegepast, oftewel energie.

Woensdag 18 mei bezochten vijf leerlingen van de OSB de dojo in Amsterdam waar Taikiken al jaren wordt beoefend. Deze leerlingen beoefenen sinds Oktober Taikiken op de OSB onder leiding van Etien Graanoogst. Het gaat om de leerlingen: Noah Bronneberg, Mirchael Lambert, Jason Levendig, Michael Manu en Tiago Mangal.

Woensdag mochten ze dan meetrainen onder leiding van Kyoshi master Hans Bakker. Hier maakten ze kennis met mannen die al tien tallen jaren martial arts beoefenen. Er is zelfs een man van 80 jaar bij. En één van 70. Deze mannen zijn ook jong begonnen en verkeren nog in goede conditie. Voor de jongens was het een mooie en nieuwe ervaring om met heel ervaren martial arts beoefenaars te trainen. Ze konden dan ook wat zien van de geschiedenis van Taiki. In de dojo hangen de foto’s van de meesters die inmiddels er niet meer zijn.

mei 31, 2022