Loopbaanoriëntatie deze week!

De leerlingen van de bovenbouw vmbo werden dinsdag en donderdag geprikkeld en geënthousiasmeerd om na te denken over opleiding en werk. Zij bezochten diverse bedrijven.

Enkele klassen bezochten TBWA, het grootste reclamebureau van Nederland, met campagnes voor Adidas, McDonalds, Pickwick, NS, AH, Philips en ga zo maar door. Onze leerlingen spraken een voice-over in voor de lekkerste hamburger!
Een andere klas bezocht de Stopera en voerde een debat over gratis lunch op school in de raadzaal waar ze de interruptiemicrofoon veelvuldig gebruikten. Ook gingen er drie klassen naar twee tuinbouwbedrijven in het Westland waar ze zagen hoe de planten uit onze bloemenwinkel gekweekt worden en wat daar allemaal bij komt kijken. Verder was er een rondleiding achter de schermen van de OBA, een speeddate op IKC de Knotwilg, een quiz van de GVB en er werd een leerling ‘in de boeien geslagen’ bij Handhaving van de gemeente Diemen. Kortom, onze leerlingen zijn weer aangezet om na te denken over wat er na de OSB op hun pad kan komen. Er zijn zeker zaadjes geplant en we zijn de bedrijven dankbaar voor deze samenwerking.september 30, 2022