Training Pitch Academy

Leerlingen van OSB Amsterdam scherpten vrijdag 10 december hun pitchvaardigheden aan door een training van de Pitch Academy!

De pitch is een belangrijk onderdeel van het Stadslab lesprogramma. In de ori├źntatiefase bepalen de leerlingen wat zij belangrijke maatschappelijke uitdagingen vinden, waarna zij in de onderzoeksfase uitvinden hoe deze uitdagingen in elkaar steken en wie de relevante betrokkenen zijn. Hierna kiezen ze een onderwerp uit waar ze een oplossing voor bedenken. Deze oplossing presenteren ze in pitch-vorm. Door de pitch worden de leerlingen gedwongen goed na te denken wat de kern is van het probleem, welke concrete oplossing zij voorstellen en hoe ze specifiek tot actie overgaan om dit te realiseren.
De leerlingen van OSB Amsterdam pitchten onder andere over menstruatie-armoede op scholen, etnisch profileren, ongelijke behandeling van gevaccineerden en ongevaccineerden en nog veel meer.

Een leerzame en hele leuke middag, met veel dank aan docenten Hilal en Jesse van OSB Amsterdam voor het mogelijk maken en aan pitchtrainer Nathalie voor het geven van de training!

december 14, 2021