Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Op OSB vinden we het belangrijk om je goed te begeleiden bij je keuze voor een vervolgopleiding en loopbaanoriëntatie.

De mentor begeleidt jouw keuzeproces in samenwerking met de decaan. De decaan organiseert verschillende activiteiten voor een goede studiekeuze in het vervolgonderwijs. Je leert door middel van ervaringen op en buiten de school bewust na denken over wat de mogelijkheden zijn in de toekomst. Denk aan voorlichtingsavonden, oud-leerlingenavond, open dagen, beroepenbeurzen, bezoek ROC’s en Hogeschool van Amsterdam en stages. Om dit mogelijk te maken, werken we goed samen met bedrijven en instellingen in Zuidoost. Zo hebben wij al jarenlang een unieke samenwerking met het AMC, als enige school in Amsterdam.

Ook de culturele en maatschappelijke activiteiten in en buiten school, het presenteren en debatteren in de klas, het doen van onderzoek en het maken van onderzoeksverslagen zijn belangrijke en inspirerende onderdelen. In vervolgopleidingen en in de maatschappij bewijst deze combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ontplooiing zijn waarde.

Door te leren ontdekken wat je kan, wat je zou willen, wat bij je past, hoe je daar zou kunnen komen en wie je daarbij zou kunnen helpen kun je je op de juiste manier voorbereiden.