OSB is een school voor aanpakkers en doorpakkers. We leggen de lat hoog voor je, maar je kunt hier leren en presteren in een relaxte sfeer. Op de havo op OSB kun je alle kanten op. We dagen je uit om jezelf te leren kennen en te ontdekken wat voor jou de beste weg is. Ben jij een echte doener en voel jij je als een vis in het water op de havo of wil je misschien het liefst doorstromen naar het vwo? Dat kan hartstikke goed dankzij ons 2fasenwo. Het leuke aan onze brede school is dat je ook lekker praktisch aan de slag kan. Zo krijgen havo-leerlingen in de onderbouw bijvoorbeeld les in techniek en koken. Havo-leerlingen op OSB profiteren zo van het beste wat OSB te bieden heeft.

Leren van elkaar in gemengde klassen
De eerste twee jaar op OSB start je in een gemengde brugklas. Dat betekent dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen, van vmbo-basis tot en met vwo, die eerste twee jaar gewoon nog bij elkaar in de klas zitten. Uiteraard krijg je les op jouw eigen niveau en word je uitgedaagd om alles uit jezelf te halen. Misschien kun je wel een stapje hoger? Maar ook leer je van elkaar. Dat doe je in de samenleving immers ook.

In het derde jaar zitten havo- en vwo-leerlingen ook nog bij elkaar in de klas. Het vakkenpakket is breed, zodat je goed kunt kiezen in welke richting je eindexamen wilt doen. Er zijn veel leerlingen met een havo-advies die uiteindelijk toch vwo-diploma behalen, rechtstreeks na het derde jaar of dankzij het 2fasenvwo. Via het 2fasenvwo kunnen havo-leerlingen na het behalen van hun diploma in één keer doorstromen naar 6 vwo. Hierdoor kunnen ze met één extra jaar een vwo-diploma halen.

Aan het eind van de derde klas krijg je je definitieve doorstroomadvies voor 4 havo of 4 vwo en kies je een profiel. Je kunt kiezen uit:

  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Natuur en Techniek (NT)
  • Natuur en Gezondheid (NG)

Je kunt buiten deze profielen om ook kiezen om eindexamen te doen in informatica of drama.

Goede voorbereiding op je toekomst
Wat wil je doen na OSB? Dat je nu nog niet weet wat je wilt, begrijpen we goed. Daarom doen we veel aan LoopbaanOriëntatie en Begeleiding (LOB). Zodat jij later een leuke en interessante job hebt waar je je helemaal in kunt vinden. Om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding laten we je kennismaken met allerlei beroepen. Wat vind je van het AMC, ABN AMRO of de Arena? Je bezoekt bedrijven, loopt een korte stage, oud-leerlingen komen vertellen over hun ervaringen, bedrijven geven je een kijkje achter de schermen, we gaan veel oefenen met solliciteren bij echte bedrijven en er zijn mogelijkheden om in gesprek te gaan met mentoren uit het bedrijfsleven over je studiekeuze of vervolgopleiding.

Op de open dag wist ik al meteen dat ik naar OSB wilde. Ik voelde me meteen thuis.

Dylan Resing

OSB is voor mij de juiste school. Ik kan me goed ontwikkelen en heb veel kans om op te stromen.

Shalom Baah

Toen ik de profielen las kreeg ik tintelingen, dit moest een leuke school zijn.

Josephine Thompson