Ruim baan voor leerlingen met ambitie

OSB is een school voor aanpakkers en doorpakkers. Wij vinden dat wat je leert ook goed moet passen bij jouw toekomst. We zorgen daarom samen voor een goede algemene kennis en stemmen onze lessen zoveel mogelijk af op wat je er later mee kunt.

Voorsprong voor later
Bij alles wat je leert, maken we zoveel mogelijk de koppeling met aantrekkelijke beroepen, bedrijven en technieken voor later. Dat werkt motiverend en stimuleert je een richting te kiezen die bij jou past. OSB heeft speciaal voor dit doel een docent die contacten met het bedrijfsleven heeft voor stages, werkbezoeken, gezamenlijke opdrachten en gastcolleges. Ook hebben we zelf veel techniek in huis, waardoor je al vroeg allerlei ICT-oplossingen leert. OSB werkt daarnaast steeds meer met vakoverstijgende projecten om je net wat extra voorsprong te geven voor later. Willen is kunnen is ons motto. En dat betekent ruim baan voor leerlingen die extra gemotiveerd zijn om te bereiken waarvan ze dromen.

Week van de Ambitie
Een mooi voorbeeld van hoe wij beroepen in beeld brengen, is onze jaarlijkse Week van de Ambitie. In deze week nemen interessante bedrijven en organisaties uit de regio onze school over. Je maakt kennis met allerlei beroepen, er zijn 1001 workshops van echte professionals uit het bedrijfsleven en jij mag ze alles vragen over hun beroep.

Kijkje in de toekomst
Onze leerlingen zijn ondernemend, creatief en veelzijdig en werken graag met elkaar samen. Die talenten zijn in de praktijk waardevol. Zo weten we dat veel oud-leerlingen boeiende en uitdagen jobs in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben. Veel oud-leerlingen hebben een eigen bedrijf en zijn internationaal actief. En ze komen graag terug op de OSB om te laten zien hoe het met ze gaat. Een paar voorbeelden om trots op te zijn:

Ons sportieve karakter trekt uiteraard veel sportieve leerlingen aan. Behoorlijk wat oud-leerlingen hebben van hun sport hun beroep gemaakt: professioneel voetballers zoals Daley Blind, Ryan Babel en Ryan Gravenberch bijvoorbeeld, maar bijvoorbeeld ook topsporters in turnen, cricket, judo, softbal en tennis begonnen hun carrière bij ons op school.

Als je ziet hoeveel aandacht we besteden aan theater, muziek en cultuur verbaast het je vast niet dat veel oud-leerlingen voor een beroep in de spotlight hebben gekozen. Denk aan acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars. Ken je Wendy van Dijk, Viggo WaasGlenn Faria, Daisy Correia, Belle Barbé, Tygo Gernandt, Munir de Vries? Je raadt het al: allemaal ooit op OSB gezeten.

Heel bijzonder vinden we natuurlijk de beroepskeuze van onze oud-leerlingen die de stap maakten naar het onderwijs. Veel van hen liepen stage op OSB of zijn zelfs inmiddels onderdeel van ons vaste docententeam!