Leerlingen uitdagen alles uit zichzelf te halen. Daar zijn we echt goed in. Andere scholen vragen ons vaak: hoe doen jullie dat toch? Nou, door samen te leren. Leren van en met elkaar. Zo leren we van alle verschillende talenten die we in huis hebben en leren we elkaar beter kennen en begrijpen. We zien de school als een mini-maatschappij waar je leert over jezelf en van elkaar en met een open blik leert kijken naar de wereld om je heen. Daar heb je je hele leven voordeel van.

Je start in een brede brugklas
Elke leerling start de eerste twee jaar op OSB in een gemengde brugklas. Dat betekent dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen, van vmbo-basis tot en met vwo, de eerste twee jaar gewoon nog bij elkaar in de klas zitten. Precies zoals je dat ook gewend bent op de basisschool. Dit geeft je de tijd om uit te zoeken welk niveau het best bij jou past. Fijn toch? Groot voordeel is ook dat je veel kunt leren van de verschillende soorten talenten, karakters en achtergronden in zo’n diverse klas. En dat is precies wat we willen.

Onderzoekend leren
Samen leren is leren van en met elkaar maar vooral ook zelf nadenken en ontdekken. De docenten op OSB kunnen de theorie heel goed vertalen naar de praktijk. Ze kauwen niet alles voor, maar laten je zelf en in groepjes aan de slag gaan met een thema of onderwerp. Je werkt samen, onderzoekt, verkent, experimenteert en helpt elkaar verder op weg. Dat maakt leren toch veel leuker en creatiever? En het sluit goed aan bij een vervolgopleiding. Belangrijk is dan aandacht voor elkaar, samenwerken en goed kunnen luisteren. Tijdens het kringgesprek bijvoorbeeld, als vast onderdeel van elke les. Dan komt iedereen aan bod. Daar heb je later profijt van, omdat je jezelf goed leert verwoorden en presenteren en andere meningen leert waarderen.

Weten waarvoor je leert
Bij OSB vinden we het belangrijk dat je met plezier leert. En dat je weet waarvoor je leert. Daarom laten we je al snel kennis maken met allerlei leuke bedrijven, beroepen en toekomstige technieken. Met verschillende stages en ontmoetingen kom je er snel achter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Onze omgeving heeft veel interessante bedrijven waar we unieke samenwerkingen mee hebben. Bijvoorbeeld met het AMC, ABN AMRO of de Arena.

Veel persoonlijke aandacht
Wij willen je leren kennen. Jou niet beoordelen op twee cijfers achter de komma, maar je bijstaan bij het ontwikkelen van je talenten. We hebben de school daarom onderverdeeld in zes kleine deelscholen. Zo heb je een aantal jaren dezelfde docenten en klasgenoten om je heen. De docenten kennen je, en hebben interesse in wie jij bent en wat je kunt. In de tweejarige brugklas houd je dezelfde mentor. Hij of zij is er dagelijks voor jou. Je mentor helpt je bij het behalen van jouw doelen. En ook voor je ouders maakt je mentor graag tijd. Zo zijn er geen 10-minutengesprekken, maar minimaal-30-minuten-gesprekken, met je ouders én met jou.