Inschrijven 8e groep

Kies jij voor de OSB? Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk. We ontvangen je graag.

Misschien heb je vooraf nog vragen over onze school, dan kun je altijd even bellen met de deelschoolleiders in de onderbouw. Bel 020-6909050 en vraag naar Katja van der Wal, Ineke Groot of Esther Touw.

Ook vind je veel informatie in ons magazine en de schoolgids.

Inschrijven,
de benodigdheden

Aanmelden bij de OSB gaat via het Elektronisch Loket:

  • De leerkracht van groep 8 of intern begeleider stuurt u op uiterlijk 7 maart 2022 een e-mail van ELK, waarmee u de voorkeurslijst en de aanmelding kunnen realiseren. In de e-mail staan de persoonlijke inloggegevens, waarmee u toegang krijgt tot het ouderportaal en voor uw kind een account kunt aanmaken voor de Centrale Loting en Matching.
  • U kunt vervolgens in het systeem de gegevens controleren. Als de gegevens onjuist zijn, neemt u contact op met de leerkracht van groep 8 of de intern begeleider. 
  • U vult het aanmeldingsformulier in door de aanwijzingen van het systeem te volgen. U kunt op ieder gewenst moment stoppen en later weer verdergaan; ingevoerde keuzes blijven staan. Maar als u de lijst definitief gemaakt heeft, zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.
  • Voor hulp kunt u bellen naar 020-6909050.

Aanmelden

In de aanmelding volgen wij de kernprocedure Amsterdam. Dit betekent dat u uw kind bij ons kunt aanmelden van 7 maart tot 17 maart 2022, 11.00. U kunt zowel digitaal aanmelden als bij ons op school. Alle 8e groepers en hun ouders / verzorgers, woonachtig in Amsterdam of Diemen ontvangen een brief, waarin wordt uitgelegd hoe dit werkt. De basisschool kan u helpen bij het aanmelden. Voor hulp kunt u ook contact opnemen met de OSB via het vraagformulier of bellen naar 020-6909050.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.elkadam.info.

Als de matching bekend is, sturen wij u een plaatsingsbrief en een formulier voor aanvullende informatie. Daar kunt u ook plaatsingswensen aangeven.

Leerlingen, woonachtig buiten Amsterdam of Diemen

8e Groepers, woonachtig buiten Amsterdam of Diemen zijn ook welkom bij ons op de OSB. U kunt een mail sturen naar helpdesk@elkamsterdam.nl. Vermeld het basisschooladvies en uw gegevens, dan zorgen zij voor de juiste voorkeurslijst en inlogcode om de aanmelding te regelen. U kunt ook aanmelden bij de OSB zelf, in de periode van 7 maart tot 17 maart 2022, 11.00.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.elkadam.info.

Dubbeladvies

Leerkrachten van de basisscholen kunnen uw kind een dubbeladvies geven. De OSB heeft brugklassen waar alle niveaus bij elkaar in de klas zitten. We hebben leerlingen met een enkel advies en dubbeladviezen van vmbo basis tot en met vwo. Voor elke leerling geldt dat hij/zij gedurende twee jaar zijn/haar meest passende niveau kan ontdekken. 

  • Leerlingen met een dubbeladvies kunnen per school aangeven of zij voorkeur hebben om op het laagste niveau, hoogste niveau of beide niveaus van hun dubbeladvies te worden geplaatst. Op de OSB is iedere leerling kansrijk en plaatsen we zoveel mogelijk op het hoogste advies. Als de matching bekend is, sturen wij u een plaatsingsbrief en een formulier voor aanvullende informatie. 
  • Leerlingen met een dubbeladvies kunnen zich alleen plaatsen op die school, die beide niveaus aanbiedt. Bij de OSB is dit altijd zo vanaf vmbo-b tot en met vwo.

Hardheidsclausule

  • Als u een beroep wilt doen op de hardheidsclausule en uw zoon of dochter bij de OSB aanmelden, moet u zich vóór 17 maart 2022, 11.00 uur met dit verzoek melden bij de OSB. Wij nemen contact met u op en onderzoeken of wij gehoor kunnen geven aan de reden, waarvoor u zich op de hardheidsclausule beroept. Bij een positief besluit kunt u bij het invullen van het aanmeldingsformulier bij de school van eerste voorkeur aangeven, de OSB of u gebruikmaakt van de hardheidsclausule.
  • U ontvangt via ELK een e-mail als de hardheidsclausule is toegepast.