Inschrijven 8e groep

Kies jij voor de OSB? Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk. We ontvangen je graag.

Misschien heb je vooraf nog vragen over onze school, dan kun je altijd even bellen met de deelschoolleiders in de onderbouw. Bel 020-6909050 en vraag naar Katja van der Wal, Shanthi Peerdeman.

Ook vind je veel informatie in ons magazine en de schoolgids.

Aanmelden

In de aanmelding volgen wij de kernprocedure Amsterdam.

Aanmelding alle niveaus
Vanaf 20 maart tot 31 maart 2024 melden ouders hun kinderen online aan via het ELK portal. Dit geldt voor alle niveaus.

Ouders mogen, op onderstaande dagen en tijden, ook op OSB langskomen voor het regelen van de aanmelding. Ouders nemen hiervoor het ELK aanmeldingsformulier van de basisschool mee en een pasfoto.

  • Maandag 25 maart 2024 16.00 - 19.00 uur
  • Woensdag 27 maart 2024 16.00 - 19.00 uur
  • Vrijdag 29 maart 2024 16.00 - 19.00 uur

Leerlingen, woonachtig buiten Amsterdam of Diemen

8e Groepers, woonachtig buiten Amsterdam of Diemen zijn ook welkom bij ons op de OSB. U kunt een mail sturen naar helpdesk@elkamsterdam.nl. Vermeld het basisschooladvies en uw gegevens, dan zorgen zij voor de juiste voorkeurslijst en inlogcode om de aanmelding te regelen.


Meer informatie kunt u vinden op https://www.elkadam.info.

Dubbeladvies

Leerkrachten van de basisscholen kunnen uw kind een dubbeladvies geven. De OSB heeft brugklassen waar alle niveaus bij elkaar in de klas zitten. We hebben leerlingen met een enkel advies en dubbeladviezen van vmbo basis tot en met vwo. Voor elke leerling geldt dat hij/zij gedurende twee jaar zijn/haar meest passende niveau kan ontdekken. 

  • Leerlingen met een dubbeladvies kunnen per school aangeven of zij voorkeur hebben om op het laagste niveau, hoogste niveau of beide niveaus van hun dubbeladvies te worden geplaatst. Op de OSB is iedere leerling kansrijk en plaatsen we zoveel mogelijk op het hoogste advies. Als de matching bekend is, sturen wij u een plaatsingsbrief. Via het digitaal formulier voor aanvullende informatie kunt u ook plaatsingswensen aangeven.
  • Leerlingen met een dubbeladvies kunnen zich alleen plaatsen op die school, die beide niveaus aanbiedt. Bij de OSB is dit altijd zo vanaf vmbo-b tot en met vwo.

Hardheidsclausule

Ouders/wettelijke verzorgers kunnen een beroep doen op de hardheidsclausule wanneer zij van mening zijn dat voor hun kind een plaatsing op OSB noodzakelijk is. Hiervoor is bij OSVO een centraal loket ingericht, waarbij de beoordeling door de betreffende school wordt gedaan. Meer informatie over het proces en op welke gronden u een beroep kunt doen op de hardheidsclausule vindt u op www.verenigingosvo.nl