OSB is een school voor aanpakkers en doorpakkers. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Op een manier die past bij hoe jij graag leert en werkt. We denken met je mee over wat jij wilt doen. Nu en later. Omdat we een brede school zijn is veel mogelijk. Doorstromen naar de havo bijvoorbeeld. Maar ook bereiden we je goed voor op een vervolgstudie op het mbo. We laten je kennismaken met allerlei beroepen en sturen je eropuit om te ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Daarnaast kun je tijdens en na school meedoen aan allerlei toffe activiteiten die we zelf in huis hebben. Denk aan sport, kunst, cultuur en muziek. Je hoeft je echt geen moment te vervelen op OSB.

Leren van elkaar in gemengde klassen
Elke leerling start de eerste twee jaar op OSB in een gemengde brugklas. Dat betekent dat leerlingen met verschillende basisschooladviezen, van vmbo-basis tot en met vwo, de eerste twee jaar gewoon nog bij elkaar in de klas zitten. Je krijgt les op jouw niveau, we dagen je uit en je leert van klasgenoten met dezelfde of andere niveaus. Misschien stroom je wel door naar een hoger niveau? In het tweede jaar kies je binnen het vmbo welke leerweg je gaat volgen; je hebt keuze uit:

  • De beroepsgerichte leerweg (vmbo b of k): je krijgt hier vooral praktijkvakken binnen het profiel dat jij kiest. Dat kan zijn: Zorg en welzijn, Dienstverlening en producten of Economie en ondernemen.
  • De theoretische leerweg (vmbo t): je krijgt hier minder praktijkvakken maar vooral theoretische vakken binnen het profiel dat jij kiest. We hebben: Zorg en welzijn (o.a. de leerroute sport), Economie (o.a. de leerroute kunst) en Techniek.

Naast de profielvakken krijgen alle vmbo-leerlingen Nederlands, Engels, rekenen, kunst, maatschappijleer en gym.

Met een vmbo-diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding. Heb je een vmbo t-diploma op zak, dan kun je er ook voor kiezen om door te gaan naar de havo.

Goede voorbereiding op je toekomst
We vinden het belangrijk om je goed voor te bereiden op vervolgonderwijs en de praktijk dus daar besteden we veel aandacht aan. We laten je kennismaken met allerlei beroepen. Wat vind je van het AMC, ABN AMRO of de Arena? Je bezoekt bedrijven, loopt een korte stage, oud-leerlingen komen vertellen over hun ervaringen, bedrijven geven je een kijkje achter de schermen, we gaan veel oefenen met solliciteren bij echte bedrijven en er zijn mogelijkheden om in gesprek te gaan met mentoren uit het bedrijfsleven over je studiekeuze of vervolgopleiding.

Ik wil graag naar de sportklas, daar heb ik vmbo-t voor nodig. Ik doe mijn best om op te stromen.

Olav Ewoldt

In groep 7 wist ik al dat ik naar OSB wilde.

Gijs van Daalen

Ik ben met vmbo-t/havo binnengekomen. Ik deed al snel de toetsen op havo niveau, wat heel goed ging. Daarna mocht ik door naar vwo niveau.

Mya Gefferie